Αισθητικές εμφράξεις

Περιποιηθείτε το χαμόγελό σας αφαιρώντας την τερηδόνα και τα παλιά ασημένια σφραγίσματα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό στα δόντια και να τα κάνουν να φαίνονται άσχημα.
Home / Αισθητικές εμφράξεις
Αισθητικές εμφράξεις

Περιποιηθείτε το χαμόγελό σας αφαιρώντας την τερηδόνα (βλάβη αποσύνθεσης που καταστρέφει το σμάλτο και σταδιακά δημιουργεί κοιλότητα-τρύπα στο δόντι) και τα παλιά ασημένια σφραγίσματα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό στα δόντια και να τα κάνουν να φαίνονται άσχημα. Η αποκατάσταση δοντιών με τερηδόνα ή η αντικατάσταση παλιών σφραγισμάτων γίνεται με αισθητικές εμφράξεις σύνθετης ρητίνης. Η σύνθετη ρητίνη στο χρώμα του δοντιού προσφέρει μια συντηρητική και αισθητικά ελκυστική προσέγγιση για τις κοιλότητες των σφραγισμάτων.

Αντίθετα τα μειονεκτήματα του σφραγίσματος αμαλγάματος είναι τα εξής:

  • Είναι ορατό(φαίνεται στην ομιλία και στο χαμόγελο)
  • Πιθανός αποχρωματισμός του δοντιού
  • Πιθανή διάβρωση(εάν ένα σφράγισμα από αμάλγαμα διαβρωθεί υδράργυρος ή ο κασσίτερος μπορεί να διαρρεύσει στα εσωτερικά τοιχώματα αλλάζοντας το χρώμα του δοντιού και προσδίδοντάς του ένα ενοχλητικό γκρίζο χρώμα)
  • Περιέχει υδράργυρο(τοξικό για τον οργανισμό)
  • Δε συγκολλείται χημικά με το δόντι(συγκρατείται μόνο μηχανικά στην κοιλότητα χωρίς συγκόλληση)
  • Είναι καλός αγωγός του θερμού κ του ψυχρού κ δε πετυχαίνει θερμομόνωση(με αποτέλεσμα την ευαισθησία και ενόχληση στις εναλλαγές της θερμοκρασίας στο στόμα.

Μία δεύτερη λύση για αισθητικές εμφράξεις είναι ότι τα ένθετα και τα επένθετα για αποκατάσταση μεγάλων οπών στο στόμα. Είναι φτιαγμένα από σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη και κατασκευασμένα κατόπιν παραγγελίας προκειμένου να ταιριάζουν στην κοιλότητα που έχει προετοιμαστεί. Το βασικό τους μειονέκτημά είναι ότι  κατασκευάζονται έμμεσα σε συνεργασία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο και συγκολλούνται σε δύο τουλάχιστον επισκέψεις στο στόμα του ασθενούς. Το κόστος τους είναι υψηλότερο από τα παραδοσιακά σφραγίσματα!