Πρόληψη - Παιδοδοντία

Παιδοδοντία είναι ο κλάδος της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας των παιδιών.
Home / Πρόληψη - Παιδοδοντία
Πρόληψη - Παιδοδοντία

Είναι γνωστό ότι οι πρώτες εμπειρίες στον οδοντίατρο επηρεάζουν την ψυχολογία του παιδιού απέναντι στον οδοντίατρο και τον φόβο του πόνου. Γι’ αυτό το λόγο, η αρχική εξοικείωση του παιδιού με το χώρο του οδοντιατρείου και τον ίδιο τον γιατρό είναι καθοριστική.

Ενημέρωση γονέων και εξοικείωση παιδιών με τον οδοντίατρο

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στο οδοντιατρείο, ιδανικά γίνεται προτού εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Σκοπός είναι η εκμάθηση των γονιών για τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος και η ενημέρωσή τους για τις διατροφικές συνήθειες.

Πρόληψη στα παιδιά

Στόχος μας είναι πάντα η πρόληψη προβλημάτων όπως η τερηδόνα και η ουλίτιδα. Σε όλα τα παιδιά πρέπει να εφαρμόζεται εξατομικευμένο προληπτικό πρόγραμμα με συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες όπου παρέχονται τακτικές φθοριώσεις, προληπτικά σφραγίσματα (sealants) και ενημέρωση για το σωστό τρόπο βουρτσίσματος και τις διατροφικές συνήθειες.

Παρακολούθηση και εκτίμηση ανάγκης για ορθοδοντική θεραπεία

Παρακολουθώντας την ανατολή των μόνιμων δοντιών, υπάρχει η δυνατότητα εκτίμησης για την ανάγκη ορθοδοντικής θεραπείας και παροχή συμβουλών στους γονείς και τα παιδιά για τον καταλληλότερο χρόνο έναρξής της. Κατόπιν, ειδικός ορθοδοντικός παρέχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας αφού έχει προηγηθεί εξατομικευμένη μελέτη για τον κάθε ασθενή.

Πηγή dental-art.gr