Όψεις Πορσελάνης – Ρητίνης

Οι όψεις αποτελούν πολύ λεπτά φύλλα πορσελάνης η σύνθετης ρητίνης που συγκολλιούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με σκοπό τη βελτίωση της αισθητικής τους εμφάνισης
Home / Όψεις Πορσελάνης – Ρητίνης
Όψεις Πορσελάνης – Ρητίνης

Η διαφοροποίηση τους έγκειται στο γεγονός ότι οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται στο εργαστήριο ενώ οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να γίνουν και στο ιατρείο άμεσα.

Οι όψεις χρησιμοποιούνται σε:

  1.  δυσχρωμίες των δοντιών
  2.  αποτριβές και κατάγματα
  3.  κενά μεταξύ των δοντιών
  4.  συγγενείς ανωμαλίες στο σχήμα των δοντιών
  5.  μικρές ανωμαλίες στη διάταξη των δοντιών.

Οι περιπτώσεις που δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν οι όψεις είναι

  1.  Δόντια με εκτεταμένα σφραγίσματα
  2.  Όταν λείπει μεγάλο μέρος του δοντιού λόγω κατάγματος η τερηδόνας
  3.  Ασθενείς που τρίζουν η σφίγγουν τα δόντια τους
  4.  Δυσπλασίες της αδαμαντίνης

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΨΕΩΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Επειδή η πορσελάνη έχει παρόμοια διαφάνεια με αυτή της αδαμαντίνης οι αποκαταστάσεις με αυτή μπορούν να πετύχουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Με αυτές τις όψεις αλλάζουμε ριζικά το χαμόγελο και τελικά την εμφάνιση του προσώπου του ασθενή. Επίσης είναι ανθεκτικές στην προσρόφηση χρωστικών ενώ διατηρούν το αρχικό τους σχήμα και χρώμα. Έτσι έχουμε αποτέλεσμα μόνιμο και αναλλοίωτο με ποσοστό επιτυχίας το 91% σε διάρκεια 10 χρόνων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΨΕΩΝ ΡΗΤΙΝΗΣ

Το πλεονέκτημα των όψεων ρητίνης είναι ότι κατασκευάζονται άμεσα στο στόμα του ασθενούς χωρίς τη μεσολάβηση του εργαστηρίου. Οπότε απαιτείται λιγότερος χρόνος εφόσον η τοποθέτησή τους μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία μόνο συνεδρία. Επίσης  το κόστος της ρητίνης είναι αρκετά χαμηλότερο από ότι το κόστος  της πορσελάνης.

Πρέπει όμως να τονιστεί ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο καθώς το υλικό προσροφά χρωστικές και χρειάζεται συχνά  διόρθωση ή και αντικατάσταση.

Πηγή  www.iatropedia.gr